понеділок, 21 січня 2008 р.

Металеві підвісні стелі

Металеві підвісні стелі є красиві, міцні, довговічні пластини, що використовуються для обробки стельових плит. З'явившись в Америці після Громадянської війни, вони досить швидко знайшли популярність завдяки своїм декоративним властивостям і відмінним експлуатаційним характеристикам. Стійкість до вологи і перепадів температур, вогнетривкість і екологічність, легкість монтажу і простота у відході зробили металеві підвісні стелі одними з найпоширеніших варіантів обробки приміщення.

Матеріалом для виготовлення плоских або опуклих пластин найчастіше служить оцинкована сталь або алюмінієвий сплав, а як покриття використовується стійкий до механічних дій лак. Залежно від типу підвісних стель, вони можуть мати просту, перфоровану або мікроперфоровану поверхню, а широка колірна гамма дозволяє підібрати вироби на будь-який смак, для будь-якого інтер'єру.

Область застосування металевих стель практично не обмежена: їх можна побачити в офісах, виробничих приміщеннях, торгових залах, розважальних закладах, міських квартирах і заміських котеджах. Скрізь, де необхідно отримати міцне, надійне і естетичне стельове покриття, можна сміливо використовувати металеві підвісні стелі різних типів, квітів і розмірів.

Всі ці системи підрозділяються на три види: рейкові, панельні (модульні або касетні) і гратчасті.

Панелі рейкових стель, як і що інші комплектують, виготовляються зазвичай з алюмінієвого сплаву і випускаються в двох варіантах - перфорованому і звичайному. Як покриття використовується лак гарячої сушки, що наноситься в два шаруючи. Це надає панелям не тільки привабливому зовнішньому вигляду, але і надійно захищає їх від зовнішніх дій. Іноді сталеві планки рейкових стель можуть бути оброблені металом або шпоною. Перші зазвичай представлені в трьох квітах - білому, «золоті» і «хромі», для других використовується шпона найбільш популярних порід деревини - буку, берези, сосни, червоного дерева.

Як матеріали для панельних стель використовується нізкоуглеродістая сталь, і нанесення порошкової фарби виконується електростатичним способом. Покриття виконує дві функції - декоративну і захисну, здатну захистити сам метал від вологи, пороши і навіть механічних пошкоджень. Як і в системах рейкових стель, панелі випускаються з простій і перфорованою поверхнею, правда, до них ще додається третій вигляд - з мікроперфорованою поверхнею.

Гратчасті підвісні стелі виготовляють з листової оцинкованої сталі шляхом пробивки в ній отворів, а потім на панелі наноситься порошкове покриття. Фактично цей вид стель можна віднести до касетного типу, проте із-за їх незвичайного зовнішнього вигляду і додаткових властивостей він часто розглядається як окремий вигляд. Гратчаста поверхня дає можливість панелей використовувати весь повітряний об'єм в приміщенні, добре поєднується з різними варіантами освітлення і при цьому приховує комунікації, що проходять під стелею.

На сьогоднішній день системи металевих підвісних стель пропонують виробники з різних країн світу. На виготовленні рейкових стель спеціалізуються фірми Ecophon, Prometal, Catena, Hunter Douglas, Luxalon, Inlook. Панельні підвісні стелі на ринку представлені торговими марками Armstrong, Ecophon, Chicago Metallic.

Гратчасті стелі рідкісніші - на російському ринку їх пропонують лише Inlook, Armstrong, «Профільснаб» (вироби під торговою маркою «Грільято»).

Німецька компанія Geipel пропонує своїм клієнтам всі три види металевих підвісних стель, причому гратчасті «штрекметалл-дизайн» - запатентована система, розроблена спеціально для дизайнерських стельових систем. Разом з підвісною системою касети «штрекметалл-дизайн» дозволяють створити нова незвичайна естетично приваблива стеля в приміщенні будь-якої складності.

Рейкові стелі Geipel підходять для оформлення простору будь-якого інтер'єру - від квартири до великих приміщень в місцях суспільного користування. Естетичні властивості цих підвісних стель гармонійно поєднуються з високою функціональність.

Рейкові стелі Geipel випускаються двох типів - відкритого і закритого.

Касетні стелі Geipel демонструють модульна і функціональність, а крім того - хорошу вологостійкість і пожаростойкость. Касетні моделі можна встановлювати в будь-яких типах приміщень: офісах, конгрес і конференц-залах, медичних і учбових установах, в приміщеннях з підвищеною вологістю. А взаємозамінність касет дозволяє відновити потовк без заміни підвісної системи.

Широкий колірна гамма металевих підвісних стель дозволяє підібрати рішення для будь-якого інтер'єру. Крім того, Geipel випускає ряд стельових світильників, розроблених в тому ж дизайні, що і панелі.

Догляд за металевими стелями дуже простий. Ці конструкції припускають періодичне миття за допомогою неабразівних миючих засобів, а після обробки поверхонь їх слід протирати сухою серветкою. Таким чином, металеві підвісні стелі не доставляють ніяких незручностей і радують своєю надійністю і довговічністю.

Немає коментарів: