вівторок, 4 березня 2008 р.

Вирівнювання стін

Матеріали для вирівнювання стін
Грунтовка бетоконтакт
Маячковий профіль 3м, ребро 6мм
Штукатурка Rotband, Теплон або Волма-шар
Уголковий профіль 3м
Шпаклівка Vetonit KR або Vetonit LR
Шкірка
Грунтовка глибокого проникнення
Підготовка підстави для вирівнювання стін

Підставу необхідно ретельно очистити від грязі, пороши і загрунтувати глубокопроникающей грунтовкою. Після висихання грунтовки можна приступати до установки тих, що направляють.
Монтаж маяків

Буде потрібно маячковиє профілі з оцинкованої сталі з товщиною ребра 6 мм. Профіль обрізається по висоті приміщення. На зворотну сторону профілю наноситься шар штукатурки, профіль проїслоняєтся до стіни і притирається поворотно-поступальною ходою рівня при безперервному контролі вертикальності. Якнайкращий результат досягається при використанні рівня на 2-3 см коротше за висоту стіни.

Відстань між маяками залежить від довжини правила, яке використовуватиметься для вирівнювання стін. Якщо ширина стіни, що вирівнюється, дозволяє, рекомендується застосовувати правило завдовжки 2 метри.
Приготування розчину для вирівнювання стін

Для приготування розчину використовується відро об'ємом 15 л. Відро на третину заповнюється холодною водою, після чого в нього додається штукатурна суміш. Розчин ретельно перемішується електродрилем не меншого 800 Вт з мішалкою діаметром не меншого 100 мм до отримання однорідної маси, близької по консистенції до дуже густої сметани.
Обштукатурювання

Розчин наноситься на ділянку між маяками і висотою 70-100 см за допомогою широкого шпателя в напрямі від низу до верху. Для цієї операції використовується алюмінієве правило з скошеним краєм. Правило притискують до маяків і переміщають від низу до верху. Надлишки розчину з правила удалются шпателем і повертаються у відро для повторного використання. Як правило, за один прохід задовільний результат отримати не вдається. Дефекти поверхні (раковини, розриви) заповнюються розчином за допомогою шпателя і операція витягування повторюється.
Загладжування гіпсового штукатурного шару

Загладжування можна починати вже через 40-50 хвилин після завершення витягування. Невелика кількість штукатурки розлучається до консистенції рідкої сметани, наноситься на ще не висохлу штукатурку і продирається прямокутною гладилкою з неіржавіючої сталі. В результаті поверхня зміцнюється, стає рівною і глянсовою.
Монтаж уголкового профілю

Для захисту зовнішніх кутів від пошкоджень рекомендується застосування спеціального уголкового профілю з оцинкованої жерсті. Куточок кріпиться за допомогою штукатурної суміші, вертикальність контролюється 2,5 м рівнем.
Нанесення стеклотканевой малярної сітки з осередком 2х2

Сітка накладається на шар шпаклівки або клей ПВА і ретельно притирається широким шпателем з неіржавіючої сталі. Надлишки шпаклівки видавлюються через осередки сітки і віддаляються тим же шпателем. Сітка наклеюється з нахльостуванням 7-10 см і заводиться на полку зовнішнього уголкового профілю на 1,5 див.
Шпатльованіє

Після висихання сітка шпаклюється двома шарами Vetonit KR або Vetonit LR, злегка обробляється по всій поверхні дрібнозернистою шкіркою і після видалення пилу грунтується. Підготовлені таким чином стіни підходять для поклейки шпалер. Якщо ж поверхня готується до фарбування, то слід нанести фінішний шар дрібнозернистої шпаклівки Шитрок, який зробить поверхню ідеально гладкою, як дзеркало.

Немає коментарів: