пʼятниця, 1 лютого 2008 р.

Як вибрати килимове покриття

Передпокій, коридор, сходи

Ці місця в будинку використовуються найінтенсивніше, отже, покриття повинне бути з щільним і низьким ворсом, що володіє хорошими грязеотталкивающимі властивостями. Краще всього підійдуть покриття з високими показниками щільності і зносостійкості на квадратний метр. Також можливий варіант покриттів на гумовій основі. Рекомендуємо зупинити свій вибір на ковроліні з мінімальним по висоті ворсом або взагалі без нього. Це можуть бути килимові покриття з кольоровим друкарським малюнком (сучасний дизайн), доріжки із закінченим килимовим малюнком, іглопробівниє покриття на клейовій або гумовій основі, "графічні" ськролли з підвищеною зносостійкістю. Різне покриття для підлоги в Івано-Франківську можна купити в декількох місцях.
Їдальня

У цьому приміщенні велика загроза утворення плям, отже, необхідне покриття з таким волокном, яке за своєю природою несприйнятливо до фарбників, володіє грязеотталкивающимі і водонепроникними властивостями. Краще всього підійдуть покриття з високими показниками ваги і щільності на квадратний метр (від 1000 г/кв.м).
Вітальня

Ця кімната особливо активно використовується, тому покриття повинне бути стійке до загального забруднення і м'ятої. Для вітальні можна вибрати нарядний штучний ковролін з середньою висотою ворсу або петлі. Краще всього підійдуть покриття з високими характеристиками ваги і щільності на квадратний метр (від 1000 г/кв. м). Це можуть бути будь-які ськроли, велюр і кат-лупи.
Спальня

Цю кімнату використовують не так інтенсивно, отже, вимоги до м'ятої і зносостійкості не такі жорсткі. Важливі антистатичні властивості покриття, які дозволять уникнути неприємних електричних розрядів. Оптимально підійде ковролін з високим ворсом і або низькою щільністю. Це можуть бути всілякі кат-лупи, велюр.
Дитяча

Зазвичай діти жваві і рухомі, отже, покриття повинне бути легке таким, що чиститься і немазким. Існують покриття із спеціально розробленим дитячим друкарським малюнком. Також можливо використовувати поліамідниє ськролли.
Офіси і громадські приміщення

Це приміщення, як правило, з великою прохідністю. Покриття повинне бути дуже зносостійким і легким в прибиранні. У офіси і громадські приміщення рекомендується вибирати покриття з дуже високими показниками щільності. Підходять всі іглопробівниє покриття і будь-які петлеві покриття з поліпропілену.
Як вибрати колір килимового покриття

Колір килима і його текстура впливатимуть на характер кімнати. Колір покриття може повністю змінити вид приміщення. Вибір колірної гамми дуже важливий при покупці килимового покриття.

Блакитною - колір неба і моря, що нагадує про відпочинок і літні дні. Цей свіжий колір приємний для сприйняття. Підходить для спалень.
Зелений - що найчастіше зустрічається в природі. Заспокоює і розслабляє. Підходить для житлових кімнат, віталень.
Охра (червоно-жовтий) - колір сонця, що приносить світло. Робить кімнату теплою і затишною.
Коричневий - колір дає відчуття спокою. Універсальний для будь-якого приміщення.
Сірий - цей колір рекомендується використовувати в невеликих кімнатах, оскільки він зрітельно збільшує приміщення. Добре поєднується з металом і склом.

Кімнати, які відчувають нестачу сонячного кольору, здаватимуться тепліше і світліше за допомогою сонячно-жовтого кольору, кольори абрикоса або м'якого бежевого тону. Блакитні і зелені відтінки пом'якшують і роблять прохолоднішою кімнату з великою кількістю вікон або сонячного світла. На покриттях світлих тонів менше видно сліди, відблиски, тоді як на покриттях темних тонів менше помітні грязь і плями. Багатоколірні килими надзвичайно ефективні, оскільки на них абсолютно не видно грязь, яка скупчується протягом дня.

Немає коментарів: